Ilustracija: Nove tezge na pijaci Vidikovac Ilustracija: Nove tezge na pijaci Vidikovac Milica Lukić

Novi radni ambijent na tri beogradske pijace Истакнут

Аутор  okt 03, 2017

U toku je postavljanje prvog kontigenta novih tezgi na pijaci Bajloni. Do sada, novi radni ambijent dobili su zakupci sa pijacama „Kalenić“ i „Vidikovac“. Do kraja tekuće godine, beogradske pijace biće opremljene sa 1.600 potpuno novih tezgi, kako je i obećano.

Nove tezge pokrivene su panelnim krovom, koji je viši za 30 cm od starog limenog krov,a i omogućava bolji protok vazduha. Po prvi put, na svakoj tezgi sa bočne strane postavljeni su oluci koji služe za prihvatanje i odvođenje kišnice, i na taj način zakupci neće imati strah i strepnju od loših vremenskih nepogoda.

Stare zarđale i neugledne tezge, koje se nisu menjale više od četiri decenije, oblepljene kartonima i stiroporima ispod bušnih limenih krovova, sada predstavljaju prošlost. U vreme padavina, postavljanje kanti, levaka i ostalih pomoćnih rekvizita, koji su služili da bi se zakupci zaštitili od vremenskih padavina, mokra stopala i obuća prouzrokovana dugotrajnim stajanjem u barama koje su se prostirale oko tezgi i duž cele pijace, već su zaboravljeni. Prisetimo se samo kako je to izgledalo kada su se posetioci pijaca gurali između izuzetno uskih prolaza koji su stvarali nervozu i onemogućavali mimoilaženje noseći pune kese namirnica. O ovakvim dugogodišnjim problemima, na žalost, niko nije želeo da se bavi i uhvati u koštac.

Nove tezge na pijaci Kalenić

U cilju poboljšanja uslova rada i očuvanja pijačne delatnosti, na beogradskim pijacama, u bliskoj budućnosti, više se neće videti ružne slike nadsteršnica i cirada između tezgi, kao i suncobrana raznih boja koji su ružili pijace, jer odlaze u zaborav. U narednom periodu, u planu je natkrivanje proreda na pijacama, i postavljanje rasvete ispod krovne konstrukcije pijačnih tezgi, kako bi se zakupcima obezbedio duži boravak na pijaci, a od pijaca napravili najatraktivnija mesta gde će kupci i u popodnevnim časovima rado da dolaze i kupuju.

Skadarlija - dopremanje novih tezgi

Osnovni principi na kojima se zasniva rad JKP „Gradske pijace“ od momenta dolaska menadžmenta 2014. godine, nisu prazna obećanja, već impresivni rezultati, i radovi koje Gradske pijace finansiraju iz sopstvenih sredstava.

 

Da li će cene na Kvantašu usporiti pripremu zimnice?

http://www.agropress.org.rs/lat/rubrike/agroekonomija/trziste/item/3107-da-li-ce-cene-na-kvantasu-usporiti-pripremu-zimnice

 

Последњи пут измењено utorak, 03 oktobar 2017 09:07

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Новембар 2019 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30