Ovako izgkedaju nove tezge na čuvenoj beogradskoj pijaci Kalenić Ovako izgkedaju nove tezge na čuvenoj beogradskoj pijaci Kalenić Goran Djakovic

Ovo se nije desilo prethodnih 50 godina na Kalenić pijaci! Истакнут

Аутор  apr 28, 2017

Na najstarijoj i najposećenijoj beogradskoj pijaci „Kalenić“ nakon 50 godina, koliko u nju nije ulagano, počelo je dopremanje i postavljanje prvog kontigenta novih tezgi. Obaviće se i reorganizacija pijačnog platoa, kojom će se postići bolja preglednost pijace, prodavcima olakšati rad, a posetiocima kretanje i kupovina na pijaci. I to nije sve nova rasveta, koja će u narednom periodu biti postavljena omogućiće i prodavcima i kupcima duži boravak na pijaci.
Uporedo sa postavljanjem novih tezgi, radovi na zameni dotrajalih i neuslovnih lokala u Njegoševoj ulici, teku u skladu sa prethodno utvrđenom dinamikom. Uklonjeno je 23 montažna objekta sa potpuno neurađenom infrastrukturom, a biće postavljeno 28 novih lokala urađenih po evropskim standardima i modelu atraktivnih lokala duž ulice Maksima Gorkog. Tokom proteklih dana na prve dve lamele izvršena je zamena betonskih temelja i podnih ploča, a betoniranje ploče na lameli 3 obaviće se već sledeće nedelje.

Montaža novih tezgi na Kalenić pijaci u Beogradu 

Kalenić pijaca, kao važan deo istorije Beograda i gradskog duha, ima svoju tradiciju i istorijsko nasleđe. Postoji još od davne 1926. godine kao zadužbina Vlajka Kalenića, a uskoro će dobiti izgled kakav zaslužuje pijaca u XXI veku.
Menadžment JKP „Gradske pijace“ vodi računa o interesima i potrebama građana, mnoge tezge se na ovoj pijaci nasleđuju, a generacije othranjuju. Većina Beograđana ima „svog“ prodavca od poverenja, a pijaca „Kalenić“ ima i najveći turistički potencijal.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31