Одштампајте ову страницу
Ilustracija: Dr Janko Samardžić, specijalista kliničke farmakologije Ilustracija: Dr Janko Samardžić, specijalista kliničke farmakologije Milica Lukić

"Dunav Osiguranje" predstavilo poseban program osiguranja Истакнут

Аутор  nov 02, 2017

Mnoge se stvari u životu ne mogu predvideti i rak se ne dešava tamo „nekim drugim“ ljudima. Prema podacima referentnih zdravstvenih ustanova u Srbiji, maligne bolesti jedan su od vodećih uzroka umiranja u našoj zemlji. Svake godine u Srbiji od raka oboli oko 36.000 osoba, a umre oko 19.000 pacijenata. Muškarci najviše obolevaju i umiru od karcinoma pluća, debelog creva i prostate, dok su kod žena najčešći karcinomi dojke i grlića materice. Poslednjih godina napravljeni su veliki pomaci u dijagnostici i terapiji malignih bolesti, pri čemu prevencija i dalje ostaje osnovni i najefikasniji metod u borbi protiv raka.

Rak je danas najveći zdravstveni problem sa kojim se suočava i bori čitav svet. U zemljama s najrazvijenijom zdravstvenom zaštitom, već dugi niz godina prepoznata je potreba za dodatnim zdravstvenim osiguranjem za slučaj obolevanja od najtežih, pre svega malignih bolesti. Pored zdravog stila života i redovnih sistematskih pregleda, dodatno osiguranje predstavlja „lek izbora“, jer omogućava neophodnu stručnu podršku i finsnijsku potporu, za celu porodicu najtežim trenucima.

U Srbiji je, po prvi put, u saradnji sa stručnjacima razvijen upravo takav program osiguranja za slučaj obolevanja od raka – Cancer Protection. Cancer Protection, kao poseban vid dodatnog zdravstvenog osiguranja, podrazumeva isplatu ugovorene sume ili njenog dela ukoliko se u toku trajanja osiguranja postavi prva dijagnoza raka. Osim toga, ovim vidom osiguranja obuhvaćena je i mogućnost pribavljanja drugog lekarskog mišljenja u vrhunskim zdravstvenim centrima u svetu, kao što su Harvard Medical School Teaching Hospitals i London's King's College Hospital, čime pacijenti dobijaju najsavremeniji preporučeni način lečenja.

Jedino znanjem, pravovremenom prevencijom i savremenom terapijom možemo pobediti rak.

Dr Janko Samardžić, specijalista kliničke farmakologije

Cancer Protection, kao poseban vid dodatnog zdravstvenog osiguranja, podrazumeva isplatu ugovorene sume ili njenog dela ukoliko se osiguraniku u toku trajanja osiguranja postavi prva dijagnoza raka. Po pristupačnoj ceni, već od nekoliko stotina dinara mesečno, osigurana suma u slučaju postavljanja dijagnoze može biti od 500.000 dinara do 5.000.000 dinara. Posebna prednost polise Cancer Protection jeste mogućnost pribavljanja drugog lekarskog mišljenja, sa preporučenim načinom lečenja u saradnji sa kompanijom „MediGuide“. Renomirana kompanija „MediGuide“ iz SAD omogućava kontakt i pribavljanje drugog lekarskog mišljenja u vrhunskim zdravstvenim centrima u svetu.

Sve potrebne informacije možete dopiti besplatnim pozivom Kontakt centra Kompanije „Dunav osiguranje“ na broj 0800 386 286 ili na sajtu www.dunav.com