agropress agropress

Agropress uputio protest Vučiću Истакнут

Аутор  apr 07, 2016

Poštovani gospodine predsedniče, 

U ime Udruženja novinara koji prate poljoprivredu AGROPRESS, upućujem vam protest zbog neprimerene izjave člana vašeg kabineta prof. dr Snežane Bogosavljević - Bošković, ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine na današnjoj konferenciji o bezbednosti hrane. U saopštenju upućenom iz Pres službe Vlade Srbije, ministarka Bogosavljević Bošković je između ostalog navela: 

„Nažalost, često smo svedoci plasiranja medijskih dezinformacija o pitanjima bezbednosti i kvaliteta hrane u Srbiji, što izaziva  netačno informisanje javnosti, a često i alarmantno dejstvo na potrošače s obzirom da se radi o zdravlju ljudi, a nisu zanemarljivi ni ekonomski gubici, koje naši proizvođači zbog toga trpe“.

Uvaženi predsedniče Vlade, ovakva izjava ne samo da je neprimerena, već je i čista manipulacija. Nigde nismo čuli ni jedan primer da su mediji krivi za to što ministarka navodi. Naime, kao predsednik Udruženja novinara koji prate poljoprivredu, i član IO Međunarodne federacije novinara koji prate poljoprivredu IFAJ obaveštavam Vas da mi novinari imamo izuzetno tešku i lošu saradnju sa predstavnicima resora koji vodi ministarka. To se ogleda pre svega u tome da odgovore na pitanja nije moguće dobiti blagovremeno, uprkos datim rokovima, takođe, često smo prinuđeni da se za informacije borimo uz podršku institucije Poverenika za informacije od javnog značaja. Ovome ću dodati i primer državnog sekretara Danila Golubovića koji uporno odbija da saopšti šta tačno radi kao konsultant u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu i za koji iznos. O tome će Vas obavestiti Poverenik jer je predeat sada u nadležnosti Vlade, a Institut za ratarstvo je već platio dve kazne u skladu sa Zakonom.

Korsitim priliku da vam navedem lično iskustvo: moje kolege iz Agrobiznis magazina su 25. marta 2016. godine pitali ministarku kada će početi nezavisne analize mleka, u sada već čuvenoj Referentnoj laboratoriji u Batajnici ( čuvena po tome da se već deset godina priča o njenom otvaranju). Na ovo pitanje, do danas nismo dobili odgovor, a juče samo ponovo poslali zahtev da nam se da odgovor na ovo, složićete se, jednostavno pitanje.

Želim Vam uspeh u daljem radu i molim vas da svoje saradnike podsetite da smo svi na istom zadatku, a to je da Srbija napreduje. Ovakim odnosom sa medijima mislim da smo na pogrešnom putu.

Svako dobro,

Goran Đaković

Predsednik UO

www.agropress.org.rs

 

Последњи пут измењено petak, 08 april 2016 06:22

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Децембар 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31