Одштампајте ову страницу
Ilustracija: Poskupelo i seme Ilustracija: Poskupelo i seme

Evo koliko je poskupeo repromaterijal za poljoprivredu Истакнут

Аутор  nov 17, 2020

Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u trećem kvartalu ove godine povećane su za 1,9 odsto u odnosu na isti kvartal 2019. godine.Posmatrano po grupama proizvoda u trećem kvartalu u odnosu na isti kvartal 2019. godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupi Hrana za životinje (12,5 odsto), objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u trećem kvartalu u odnosu na drugi kvartal godine, u proseku su povećane za 0,4 procenata.

Posmatrano po grupama proizvoda u trećem kvartalu 2020. godine, u odnosu na prethodni kvartal, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama- hrana za životinje (dva odsto), seme (3,7 odsto) i energenti (2,3 odsto).

Cilj sprovođenja istraživanja je izračunavanje indeksa cena reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi. Podaci se prikupljaju od 2012. godine, a indeksi cena se objavljuju od 2014.

Izvor:https://www.dnevnik.rs/ekonomija/poljoprivreda/cene-poloprivrednog-repro-materijala-vece-za-19-odsto-u-odnosu-na-2019-16