Logo AGROPRESS-a Logo AGROPRESS-a Goran Đaković

AGROPRES osuđuje politizaciju poljoprivrede – hrana nije stranačka priča! Истакнут

Аутор  apr 06, 2020

Povodom oglašavanja pojedinaca i političkih stranaka u vezi sa radovima u poljoprivredi i aktuelnom situacijom u vezi sa pandemijom virusa KOVID 19 Udruženje novinara za poljoprivredu AGROPRESS  poziva sve građane i političke partije da ne politizuju teme u vezi sa proizvodnjom hrane i da se makismalno udruže od širenja lažnih vesti i mržnje među poljoprivrednicima i državnim organima.

AGRPRESS poziva lokalne samouprave i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da omoguće poljoprivrednicma što je više moguće da neometano rade u poljima, naročito tokom dana i onima koji imaju plasteničku proizvodnju koja je specifična i zahteva stalni nadzor.

Povodom slučajeva nanošenja štete poljoprivrednicima kao što je to bilo uništavanje plastenika u Kovilju tražimo da se nađu počinioci i da budu najstrože kažnjeni u skaldu sa važećim propisima.

Prema infomraciji koju je dao resorni ministar Branislav Nedimović  oko 13 hiljada poljoprivrednika je dobilo dozvole po različitim osnovama, a  pre svega na ona lica koja se bave proizvodnjom mleka.

Molimo poljorpivrednike da budu složni i međusobno se pomognu u obezbeđivanuju dozvola, a da se za sve probleme koji se dese tokom dana obrate nadležnim Ministarstvima.

Očekujemo od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da u narednim danima predoči Vladi Srbije problem sa kojima se susreću poljoprivrednici i da im pomognu u prevazilaženju tih poroblema. Naročito ovde mislimo na povrtare i stočare.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Јун 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30