Farma krava Farma krava Goran Đaković

Šta mogu da očekuju poljoprivrednici kao pomoć države Истакнут

Аутор  mar 31, 2020

Država će za podršku pogođenim građanima i privredi utrošiti 5,2 milijarde evra. Kada su u pitanju porezi i doprinosi njih će privrednici moći da  plate odloženo na 24 meseca i otplata neće početi pre početka 2021. godine. Takođe, odlaže se i plaćanje PDV-a za drugi kvartal i akontacije poreza na dobit.

Među novim merama koje je saopštio ministar Siniša Mali pre svega svi poljoprivrednici koji imaju više od 18 godina mogu da računaju na po 100 evra jednokratne podrške, isplata će biti u dinarskoj protivvrednosti, na lične račune građana. Takođe, država kroz ovaj paket mera izdvaja 2,2 milijarde evra za jeftine kredite sa fiksnom kamatnom stopom.

U narednih 10 dana Vlada Srbije će usvojiti Uredbu kojom će se urediti pravno ovaj način podrške građanima i firmama. Ministar Mali je potvrdio nedavnu najavu Predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će zaposleni u malim preduzećima i zanatskim odnosno preduzetničkim radnjama dobiti po tri mesečne zarade.

Što se sektorskih mera tiče o tome će se naknadno odlučivati. Ministar Siniša Mali je pomenuo da se posmatra sektor turizma i ugostiteljstva, u okviru poljoprivrednog sektora posebno je pomenuo proizvodnju mleka i povrća gde se sagledava situacija.

Mere podrške neće biti dostupne onima koji su smanjili broj zaposlenih za više od 10%.

Zanimljiva inicijativa od pijaca!

SAČUVAJMO NAŠE MALE POLjOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE - SAČUVAJMO BEOGRADSKE PIJACE

JKP „Gradske pijace“ u cilju pomoći građanima i malim poljoprivrednim proizvođačima, pokreću novi način snabdevanja sugrađana.

Na internet starnici JKP “Gradskih pijaca” uskoro kontakti proizvođača koji će vršiti kućnu dostavu svim našim sugrađanima koji žele da na svojoj trpezi imaju domaće proizvode iz bašti naših poljoprivrednika.

Ideja je pokrenuta sa ciljem da se pomogne poljoprivrenim proizvođačima, da ih sačuvamo, a ujedno da naši sugrađani imaju svoje namirnice koje su navikli da pazare na beogradskim pijacama.

Spisak svih zakupaca sa beogradskih pijaca koji će stanovnike Beograda snabdevati poljoprivrednim proizvodima voćem, povrćem i mlečnim proizvodima biće objavljeno na internet prezentaciji preduzeća JKP „Gradske pijace“, Facebook i Instagram stranici.

Pratite nas i zajedno sačuvajmo naše male poljoprivredne proizvođače.

Последњи пут измењено utorak, 31 mart 2020 14:25

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Мај 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31