Ilustracija: Iz arhive Agrobiznis magazina Ilustracija: Iz arhive Agrobiznis magazina

Grad Beograd sve više ulaže u poljoprivredu, a evo i zbog čega Истакнут

Аутор  avg 29, 2018
Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je da su ulaganja u poljoprivredu glavnog grada udvostručena poslednjih godina. Kako prenosi Beoinfo, on je, gostujući na lazarevačkoj TV GEM, istakao da su se subvencije pokazale kao dobra stvar, za koju su ljudi veoma zainteresovani.

"Na osnovu dogovora s republičkom vlašću, koja je preuzela obaveze oko dodele traktora, Grad se usmerio na sufinansiranje nabavke sitnije mehanizacije. Edukacija za prijavljivanje na konkurs obavlja se na nivou mesnih zajednica, što se pokazalo kao veoma korisno za ljude. Najviše interesovanja bilo je za protivgradne mreže i sistem zalivanja kap po kap, a najveći pomak ostvaren je u oblasti pčelarstva. Građani su rado pohađali obuke za tu oblast, naročito mladi ljudi, pokazujući veliko interesovanje za nabavku košnica i opreme za bavljenje pčelarstvom", precizirao je Mladenović.

Poljoprivreda zauzima važno mesto u našem društvu, ocenio je on.
 
"Grad Beograd je usmeren na sve privredne grane, te je jednako važan tercijarni sektor, sa akcentom na turizam i ugostiteljstvo, ali i poljoprivreda zbog velikog broja gazdinstava u našem gradu. Tim ljudima treba dati podršku i tu ima mnogo prostora za nastavak uspešne saradnje", naveo je Mladenović.

Beograd se danas razvija ravnomerno i osim velikih infrastrukturnih projekata, mnogo je ulaganja manjeg obima koji su od značaja za svakodnevni život ljudi, zaključio je pomoćnik gradonačelnika. 
 
IZVOR:https://www.ekapija.com/news/2236516/beograd-udvostrucio-ulaganja-u-poljoprivredu-najvece-interesovanje-za-sistem-kap-po-kap

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Новембар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30