Ilustracija: detalj sa gradske pijace u Beogradu Ilustracija: detalj sa gradske pijace u Beogradu Milica Lukić

Dobili smo rezultate kakva su naša jaja na pijacama Истакнут

Аутор  sep 06, 2017

Pristigli rezultati kontrole konzumnih kokošijih jaja obavljenih u referentnoj laboratoriji za pesticide EU „Primoris“ -Bugarska, pokazuju da su jaja koja se prodaju na pijacama u sistemu JKP „Gradske pijace“, ispravna i u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane i regulativom 396/2005 EC. U poslatim uzorcima nije zabeleženo prisustvo fipronila, izuzev jednog uzorka, u kome je utvrđeno prisustvo ovog jedinjenja i ove supstance, ali u koncentraciji ispod granice referentnih vrednosti.

Da su Gradske pijace čuvari zdravlja svih Beograđana, pokazuje i ispitivanje ove osetljive namirnice koju sugrađani svakodnevno konzumiraju i koja je jako važna za ishranu ljudi. Građani mogu da budu sigurni u kvalitet i higijensku bezbednost hrane koju prodaju pravi poljoprivredni proizvođači na svim beogradskim pijacama. 

JKP „Gradske pijace“ jedine sprovode komercijalnu analizu namirnica prema internom monitoring planu zdravstvene ispravnosti namirnica, koji se sprovodi kvartalno, po potrebi i češće, kao u ovom slučaju usled izbijanja krize hemijskih zagađenih konzumnih kokošijih jaja. Gradske pijace su odmah reagovale, i zatražile analizu jaja koja se prodaju na pijacama u intresu bezbednosti svih građana, u najrenomiranijoj instituciji EU.
Zbog povećanog prometa poljoprivrednih proizvoda i raznovrsne ponude, JKP „Gradske pijace“ nastaviće sa redovnim kontrolama namirnica kako bi pijace ostale omiljeno i nezaobilazno mesto snadbevanja svih sugrađana.

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31