Ilustracija: iz arhive Agrobiznis magazina, detalj iz Vojvodine Ilustracija: iz arhive Agrobiznis magazina, detalj iz Vojvodine Milica Lukić

Na pomolu nova saradnja! Истакнут

Аутор  avg 10, 2017

Zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Robert Otot, razgovarao je sa delegacijom Gruzije, koju je predvodio ministar poljoprivrede, Levan Davitašvili, o velikim potencijalima za saradnju u oblasti poljoprivrede.

"„Otot i Davitašvili su se složili da postoji veliki potencijali za inteziviranje odnosa i razmenu iskustava imeđu Republike Gruzije i Vojvodine i izrazili obostrano zadovoljstvo povodom mogućeg ostvarivanja dugoročne saradnje u ovoj oblasti", navodi se u saopštenju nakon sastanka.

Otot je, predstavljajući potencijale Vojvodine, rekao da je resorni pokrajinski sekrerarijat napravio krupan iskorak, na polju daljeg razvoja poljoprivrede u pokrajini.

„Naš sekretarijat utvrdio je niz različitih podsticajnih mera koje su usmerene ka poljoprivrednim prozvođačima, a krajnji cilj je stvaranje povoljnog ukupnog ambijenta u agraru Vojvodine, kako za domaće poljoprivrednike, tako i za inostrane ulagače“, rekao je Otot.

Davitašvili je istakao da je njihova delegacija tokom dvodnevne posete Srbiji, obišla više delova Vojvodine  i dodao da prakse koje se primenjuju u oblasti pokrajine imaju izuzetanu vrednost, te da bi mogle uspešno da se sprovode kod njih.

Izvor: www.blic.rs

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Јул 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31