ilustracija: Zlatibor ilustracija: Zlatibor Milica Lukić

Zlatibor postaje prirodno dobro Истакнут

Аутор  maj 24, 2017

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je donošenje uredbe kojom će Zlatibor postati prirodno dobro, a cilj je da se kontroliše nelegalna gradnja na toj planini. 

"Ministarstvo poljoprivrede je tu uredbu završilo i očekujemo da ćemo sledeće nedelje o tome razgovarati na sednici Vlade Srbije. Na taj način država će kontrolisano dozvoljavati izgradnju na Zlatiboru", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, sada će biti doneta uredba o Zlatiboru kao prirodnom dobru, kao što već postoji za Kopaonik, Taru i za druge planine. Mihajlović je rekla da se radi na izmenama i dopunama zakona o pranju novca i dodala da se na Zlatiboru novac pere upravo u sektoru građevinarstva.

"Tim izmenama i dopunama posebno ćemo se baviti resorom građevinarstva. Očekujemo da u narednih mesec dana bude na sednici vlade", rekla je ona. Mihajlović je ponovila da se za svaki infrastrukturni projekat u Srbiji izdaju građevinske dozvole.

"Ministarstvo već dve godine pokušava da sačuva Zlatibor, jer ima nekontrolisane gradnje na jednoj od najlepših planina", rekla je ona.

Podsetila je da je Ministarstvo pre dve godine podnelo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal, upravo zbog toga što se mnoge dozvole ili nisu davale ili su se nekontrolisano davale.

"Država će da zaštiti Zlatibor, jer to nije ni moja dedovina, ni Stamatovićeva, to je planina koja treba da se čuva za budućnost", istakla je Mihajlović.

Izvor: www.naslovi.net

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31