ilustracija: radovi na uređenju pijace Skadarlija ilustracija: radovi na uređenju pijace Skadarlija Milica Lukić

Nastavljeni radovi na uređenju pijace Skadarlija Истакнут

Аутор  apr 27, 2017

JKP „Gradske pijace“, u cilju pružanja najboljih uslova za poslovne partnere, nastavlja radove na uređenju jedne od najstarijih pijaca u Beogradu, pijace „Skadarlija“.
Sedam starih i neuslovnih montažnih objekata, smeštenih u središnjem delu pijace između ulica Skadarske i Đorđa Jovanovića, koji su predstavljali ruglo pijace su uklonjeni, te su na tom delu pijačnog platoa obavljeni radovi na pripremi podloge i betoniranju. Narednih dana uslediće asfaltiranje, te će ceo pijačni plato biti objedinjen u jednu celinu. Zakupci dotrajalih montažnih ovjekata, kako bi nastavili da obavljaju svoju delatnost preseljeni su u postojeće zidane lokale, koji su adaptirani.
Svesni toga da godinama nije ulagano u pijacu, koja predstavlja jedan od simbola Beograda i da se nedostaci prethodnih rukovodstava moraju ispraviti, menadžment Gradskih pijaca neumorno ulaže u osavremenjavanje i stvaranje boljih uslova prodaje i kupovine na ovoj beogradskoj pijaci.
Tokom prošle godine, nakon kompletnog renoviranja mlečne hale i zamene dotrajalih rashladnih vitrina novim, usledilo je asfaltiranje pijačnog platoa i postavljanje restilizovanih tezgi na deo pijace bliže ulici Džordža Vašingtona. Ove godine u planu je zamena dela lokala, nastavak reorganizacije pijace i postavljanje novih i savremenih tezgi na celom pijačnom platou i svi radovi će se obavljati, kao i do sada, fazno. Rukovodstvo Gradskih pijaca neće dozvoliti da se pijace dok traju radovi zatvaraju, zakupci ostaju bez prodajnog mesta i bez prihoda, a naši sugrađani prinuđeni da osnovne životne namirnice za članove svog domaćinstva nabavljaju na drugom mestu. Kapije pijace su otvorene i omogućeno je poslovnim partnerima da privređuju i rade, a građanima Beograda da nastave da se snabdevaju namirnicama kod svojih omiljenih prodavaca.
Kako biste se uverili da pijaca „Skadarlija“, iz dana u dan, dobija lepši izgled i veću funkcionalnost, posetite „Beogradski Noćni Market“, 19. maja 2017. godine. Pijaca „Skadarlija“ postaće te večeri, u periodu od 18 do 24 časa najveći restoran pod otvorenim nebom i ugostiti brojne domaće i strane turiste.

 

Последњи пут измењено četvrtak, 27 april 2017 11:39

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31