ilustracija: sajam poljoprivrede ilustracija: sajam poljoprivrede Milica Lukić

Na predstojećem sajmu Poljoprivrede u Novom Sadu konferencija ``Trgovina poljoprivrednim proizvodima na pijacama-izazovi i mogućnosti`` Истакнут

Аутор  apr 18, 2017

Poštovani,

Obaveštavamo vas da će se 14. maja 2017, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, sa početkom u 11 časova, održati konferencija pod nazivom ``Trgovina poljoprivrednim proizvodima na pijacama-izazovi i mogućnosti`` , u organizaciji Udruženja novinara za poljoprivredu AGROPRESS.

Proteklih nekoliko godina, dolazak hipermarketa negativno je uticao na promet na pijacama. Prema nekim podacima trgovina na pijacama je opala čak za trećinu, međutim ima nagoveštaja da se situacija ponovo menja, uprkos tome što pijace imaju veliku konkurenciju. Dolazak profesionalnog menadžmenta, modernizacije objekata i tržišna borba samo su neki od mogućnosti za unapređenje poslovanja. Jedna od značajnih prednosti pijaca je što više od 50 posto kupaca i dalje ceni to što su pijace jedini organizovani oblik trgovine na kojem se direktno sreću proizvoćač i kupac. Prema dosadašnjim najavama osnovni cilj Menadžmenta ``Gradskih pijaca`` jeste modernizacija, pružanje podrške lokalnoj privredi kroz ekonomski, urbani i socijalni razvoj, što dovodi do kreiranja novih, i očuvanja postojećih radnih mesta.

Želja nam je da ovim događajem naglasimo značaj i ulogu pijace u trgovini poljoprvrednim proizvodima, kako sa aspekta poljoprivredniih proizvođača, tako i sa aspekta javnih preduzeća kao i države u celini. Mogu li pijace postati brend naše metropole i drugih gradova, i da li postoje šanse za njihovo ucrtavanje u turističke mape ovog dela sveta, očekujemo da nam odgovore čelni ljudi. Sa druge strane potrebno je znati, i da li poljoprivrednici mogu da računaju na pijace kao pouzdane partnere u plasmanu poljoprivrednih proizvoda.

Последњи пут измењено utorak, 18 april 2017 08:07

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Септембар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30