Binod Čodri Binod Čodri Olivera

Nepalac najbogatiji balkanac Истакнут

Аутор  mar 08, 2018

Prvi nepalski milijarder i vlasnik kompanije CG Corp Global (konglomerata koji se sastoji od 122 kompanije), a koja je u oktobru prošle godine otvorila u Rumi svoju prvu fabriku u Evropi, Dr Binod Čodri (Binod Chaudhary) - prema najnovijoj Forbsovoj listi svetskih milijardera, za 2018. godinu, uvećao je vrednost svoje poslovne imperije za više od 200 miliona dolara.

Prema tek objavljenoj Forbsovoj listi svetskih milijardera vrednost poslovne imovine iznosi 1,52 milijarde dolara u odnosu na 1,2 milijarde dolara koliko je iznosila 2017. godine a dr Binod Čodri napredovao je za šest mesta.

Binod Čodri na Forbsovoj listi milijardera našao se prvi put 2013. godine, kada je sa još nekoliko biznismena označen, kao "novi milijarder kojeg treba zapamtiti". Magazin "Forbs" 2016. godine uvrstio ga je i među 40 izuzetnih svetskih dobrotvora, kada je, posle strahovitog zemljotresa u Nepalu, desetine miliona dolara dao za obnovu zemlje i izgradnju kuća ugroženim porodicama.

Kompanija CG Corp Global konglomerat je od 122 kompanije i više od 70 brendova na globalnom tržištu. Bavi se finansijama, bankarstvom, hotelijerstvom, proizvodnjom hrane i pića, mobilnom telefonijom, hidroenergetikom. Našoj javnosti kompanija je postala poznata kada je u oktobru prošle godine otvorila fabriku nudli u Rumi, "Wai Wai". Ove nudle inače su svetski poznati brend i u svetu se godišnje proda više od dve milijarde pakovanja.

Dr Binod Čodri je oženjen i otac troje dece. Svoj biznis je započeo od očeve radnje a poznati je filantrop. Autor je i inspirativne autobiografije, koja je bestseler u Aziji, pod nazivom u originalu "Making it big".


Dr Binod Čodri o "generaciji Y" u martovskom broju LMD magazina

"Cela paradigma o generaciji Y je evolvirala. Ovo je era tehnološkog napretka u kojima mladi ljudi sa svojim start ap biznisima postaju globalno uspešni. Trendi "Jutjuberi" teraju tradicionalne TV stanice da razmišljaju kako da opstanu, tinejdžerske instagram zvezde postaju "studije slučaja" marketinških gurua, a onlajn mediji gase štampane medije. Postoje "Alibaba", "Uber" i "Airbnb" koji su potpuno promenili način na koji se biznis doživljava i koji su najsvetliji primer da poslovne prilike prilike postoje i van onoga što vas uče poslovne škole i knjige.
Da biste uspeli u ovom okruženju, morate se osloniti na moderne tehnologije, morate spajati ljude - one kojima treba proizvod sa onima koji imaju proizvod, zadovoljstvo potrošača vam mora biti prioritet dok su inovaticije i brza realizacija imperativ" - rekao je u poslednjem velikom intervjuu na 12 strana, za martovski broj LMD magazina, Binod Čodri.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Децембар 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31