Ilustracija: 9. Nacionalna konferencija o Agrobiznisu Ilustracija: 9. Nacionalna konferencija o Agrobiznisu Goran Đaković

Ministar Nedimović u Privrednoj komori Srbije predstavlja subvencije za 2018. godinu Истакнут

Аутор  apr 24, 2018

Udruženjenovinara za poljoprivredu AGROPRESS organizuje 9. Nacionalnu konferenciju o Agrobiznisu pod nazivom: AGRARNA POLITIKA U 2018. godini

Uvodno obraćanje na konferenciji imaće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, koji će ovom prilikom govoriti o pravcima razvoja poljoprivrede tokom 2018. godine, sa posebnim osvrtom na podsticaje za mlade i ulaganja u prerađivačke kapacitete. Među govornicima će biti i ugledni profesori Poljoprivrednog fakulteta, kao i predstavnici institucija, udruženja poljoprivrednika. Ovom prilikom predstavićemo i zanimljive primere iz prakse. Među učesnicima su i gosti iz Republike Srpske i Brčkog.

Generalni sponzor događaja je NLB banka, a sponzor DUNAV OSIGURANjE. Partner konferenicje je Privredna komora Srbije.

Na skupu učestvuje više od 100 najznačajnijih predstavnika udruženja poljoprivrednika, kompanija, međunarodnih organizacija i medija.

Ovom prilikom govorićemo o značaju razvoja voćarske proizvodnje, trendovima razvoja poljoprivrede. Kao i ranijih godina, i ove godine nezaobilazna tema će biti podsticaji u poljoprivredi, finansiranje poljoprivredne proizvodnje i mogućnosti plasmana hrane na inostranim tržištima.

Posebnu pažnju, na ovom događaju, posvetićemo značaju agrarnih reformi i uspešnom sprovođenju agrarne politike u daljem razvoju poljoprivrede Srbije u skladu sa opredeljenjem da naša zemlja postane članica EU. Očekivani rast izvoza, prepoznavanje Srbije kao ozbiljnog partnera za spoljnotrgovinsku saradnju u oblasti prehrambene industrije, svakako su povod za razmišljanje o većim investicijama u agrobiznis sektor o čemu će govoriti stručnjaci.


Neke od tema koje ćemo obraditi su:

,,Rejonizacija i inteziviranje voćarske proizvodnje u Srbiji''
,,Finansiranje poljoprivredne proizvodnje kratkoročnim i dugoročnim sredstvima''
„Osiguranje poljoprivredne proizvodnje“

Zahvaljujući sponzorima i donatorima učešće na konferenciji biće besplatno.

Termin: 25. april 2018.
Lokacija: Beograd - PKS, Resavska 13 – 15, u 11 sati

www.agropress.org.rs 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Март 2021 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31