Ilustracija: Poljoprivredni fakultet Novi Sad, preuzeto sa: www.nadji.info Ilustracija: Poljoprivredni fakultet Novi Sad, preuzeto sa: www.nadji.info Milica Lukić

Za poljoprivredne ustanove bespovratna sredstva! Истакнут

Аутор  okt 02, 2017

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, potpisao je danas ugovore sa predstavnicima sedam ustanova, koji su prava na sredstva ostvarili na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava u poljoprivrednoj delatnosti koju obavljaju socijalne, naučno-istraživačke i kazneno-popravne ustanove.

Radojević je novinarima rekao da je za meru koja se po prvi put sprovodi u okviru mera agrarne politike pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, usmereno oko 13 miliona dinara, kao i da ukupna vrednost investicija koje će se ostvariti potpisivanjem današnjih ugovora, iznosi oko 22 miliona dinara.

- Zadovoljstvo mi je što na ovaj način, u sprezi sa ustanovama, koje se između ostalog bave i poljoprivredom, poput kazneno poravnih i socijalnih, uključujemo njihove korisnike u socijalizaciju i kvalitetno korišćenje vremena. S druge strane, kada su u pitanju naučnoistraživačke ustanove, obezbeđivanjem neophodnih sredstava za opremu, na najbolji način spajamo teoriju i praksu - poručio je Radojević.

Ugovore o bespovratnim sredstvima potpisali su korisnici četiri kazneno-popravne ustanove, dve socijalne i jedna naučnoistraživačka - Poljoprivredni fakultet iz Novog Sada, saopštila je Pokrajinska vlada.

Radojević je podsetio da je pokrajinski sekretarijat, kroz ovu konkursnu liniju koja se sprovodi po prvi put, korisnicima ponudio veoma širok spektar mogućnosti, kao što je oprema za zaštitu od elementarnih nepogoda, oprema za navodnjavanje, za plasteničku proizvodnju, oprema za hladnjače, kao i nabavka nove priključne i pogonske mehanizacije.

On je naglasio da je pokrajinski sekratrijat ovu meru prepoznao kao veoma značajnu, i izrazio nadu da će dodeljena sredstva biti uspešno i efikasno utrošena.

Izvor: www.blic.rs

Последњи пут измењено ponedeljak, 02 oktobar 2017 06:22

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Октобар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31