Goran Trivan, ministar u Vladi Srbije, izvor sajt Ministarstva zašztite životne sredine Goran Trivan, ministar u Vladi Srbije, izvor sajt Ministarstva zašztite životne sredine Goran Đaković

SKANDAL: Ministar Trvan optužuje da ne zna šta jede, ali ne bi da odgovara! Истакнут

Аутор  okt 05, 2017

Ministar u Vladi Srbije zadužen za životnu sredinu, Goran Trivan, toliko je zauzet da nema vremena da odgovara na pitanja novinara. Barem bi se tako moglo reći na osnovu odgovora, koji smo dobili iz njegove službe za saradnju sa medijima, ako se ovo može nazvati saradnjom. Naime, redakcija Agrobiznis magazina je zatražila od ministra Trivana da odgovori na vrlo jednostavna pitanja i da objasni svoje tvrdnje, koje su izazvale buru u javnosti, poput onih da nije siguran u kvalitet hrane i da veruje da neka hrana izaziva sterilitet!

Umesto da nam detaljnije obrazloži svoje tvrdnje, koje je izneo intervjuu za Večernje novosti, aktuelni  ministar u Vladi Srbije odgovara da nema vremena. Ipak, za ovako krupne optužbe gospodin Trivan bi morao da se pravda i nekim državnim organima, jer očigledno ima saznanja koja bitno utiču na zdravlje ljudi, a da pritom nije preduzeo ništa.

Ostaje nam nejasno čime je to ministar Trivan toliko zauzet, ako nema vremena da odgovara na pitanja novinara. U normalnim okolnostima ovakav odgovor poslati novinaru bilo bi ravno podnošenju ostavke, međutim kod nas važe izgleda neka druga pravila.

Svakako mi vam prenosimo šta smo „zauzetog“ ministra pitali, a sada ćemo ga i Zakonskim putem privoleti da na ista odgovori. Nije normalno da u jednoj zemlji ministar izjavi ovako teške optužbe i da se sve završi samo na tome. Ovakve izjave štete i ugledu naših proizvođača u svetu, jer je opšte poznato da strane ambasade između ostalog prate aktivnsti zvaničnika i o tome izveštavaju svoje Vlade.

 

Sent: Monday, October 2, 2017 3:45 PM
To: Press
Subject: Pitnja za ministra Trivana

Postovani,

Molim vas da nam ministar Goran Trivan odgovori na sledeca pitanja?

1.       Koji su prioriteti u narednom periodu ministarstva koje vodi?

2.       Sta je uradjeno od kada ste preuzeli duznost ministra? Ko su druzavni sekretari i da li je zavrsena sistematizacija radnih mesta?

3.       Primili ste brojne strane ambasadore, sta su najvise zeleli da znaju?

4.       Koliko ministarstvo sada ima zaposlenih i da li je to dovoljno?

5.       Zasto je ste u intervjuu Vecernjim novostima izjavli  da niste sigurni u kavlitet proizvoda u Srbiji, na osnovu cega to tvrdite? Da li gradjani mogu da budu sigurni u institucije ili ne mozete d aim garantujete bezbednost hrane?

 

Citiram:

 

"Zbog toga imamo nekvalitetno zemljište, što utiče na kvalitet hrane. Ja nisam srećan zbog kvaliteta onoga što znam da jedemo. Nije za paniku, ali to je važno pitanje. Da li neko razmišlja o tome zašto mi imamo toliko prisutan sterilitet među mladim ljudima? Lično verujem da je ono što unosimo kao hranu u oganizam dobrim delom razlog za tu vrstu problema", rekao je Trivan.

Nase pitanje je na osnovu kojih podataka je izneta ova tvrdnja i da li ste upoznati da u Srbiji postoji Zakon o zemljistu, Da li takav akt postoji recimo u Nemackoj ili nekoj drugoj clanici EU poput Austrije, Spanije, Holandije i gde je Srbija u odnosu na te drzave?

6.       Zbog cega mislite da je poljoprivreda najveci zagadjivac? Da li je o tome razgovarali  sa svojim prethodnikom i sadasnjim ministrom poljoprivrede gospodinom Branislavom Nedimovicem?

7.       Sta je preduzeto tim povodom?

8.       Da li mislite da ste ovakvim izjavama nastetili ugledu domacih proizvodjaca takvom i da li ostajete pri istoj? Da li je Ruska Federacija mozda zbog ovoga pokrenula pitanje kvaliteta proizvoda koje uvozi iz Srbije o cemu se pisalo prethodnih dana.

 

9.     

Citiram: Da li neko razmišlja o tome zašto mi imamo toliko prisutan sterilitet među mladim ljudima? Lično verujem da je ono što unosimo kao hranu u organizam dobrim delom razlog za tu vrstu problema - pojasnio je on.

Na osnovu kojih istrazivanja ste izneli ovo uverenje i na koje konkretnu proizvode mislite, da li su oni domaci ili strani? Molim pojasnite na sta ste konkretno mislili? Koji proizvodi izazivaju sterilitet.

Molimo vas da odgovore dobijemo do petka 6.10.2017 do 15h

 

Inače, kako Agrobiznis magazin saznaje u Ministarstvu zaštite životne sredine nije urađeno gotov ništa, a po svemu sudeći to je i tačno, jer nisu imali vremena, ni na naša pitanja da odgovore. Možda je ministar prezeuzet, jer zapravo nema sa kime da radi, ali to su sve nagađanja običnog novinara, koji nije dobio nikakve odgovore. Videćemo kako će ministar Goran Trivan odgovoriti, kada ga budemo podsetili da je prema Zakonu o informacijama od javnog značaja, dužan da nam da odgovore. A što se tiče intervjua, mi ga nismo ni tražili, jer nam ne treba intervju od ministra,  koji nema poverenja u institucije, a ni poljoprivredne proizvođače u sopstvenoj zemlji, što proizilazi iz njegove tvrdnje da ne zna šta jede.

Mi iz redakcije Agrobiznis magazina mu poručujemo da ne brine, i da ako kupuje domaće proizvode od domaćina u Srbiji, nema razloga za brigu, a za ostalo neka se uputi sam, kao i svaki drugi građanin ove zenlje.

Ipak, vremena za odgovor je imao Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je prilikom otvaranja pogona za proizvodnju nudli, odnosno svetski poznatog brenda WAI WAI u Rumi, rekao okupljenim novinarima  da je zadovoljan kvalitetom hrane, koja se može naći na policama marketa u našoj zemlji. Dodaje i to, da novootvorena fabrika nudli, koristi pretežno sirovine iz naše zemlje, preko 90%, počevši od soje, kukuruza i pšenice, uglavnom sa teritorije opštine Ruma, ali i ostalih opština u Sremu i Mačvi. Predsednik Vučić nam je ovom prilikom rekao da ne zna na šta je Trivan mislio, kada je dao ovakvu izjavu. Ali da je lično zadovoljan hranom i pohvalio investiciju nepalskog milijardera gospodina Nirvane.

Inače u biografii Gorana Trivana stoji da je završio Šumarski fakultet u Beogradu, tako da je nejasno na osnovu čega je mogao da zaključi da hrana izaziva sterilitet i odakle zabrinutost za kvalitet hrane, kada mu to nije ni približno struka, a ni resor. Ostaje da se vidi šta će šumarski inženjer Goran Trivan reći kada ga na to Zakon bude podsetio. Naravno interesantno je i to šta će reći srpski domaćini, koji se nisu mogli načuditi tvrdnjama novopečenog ministra u Vladi premijerke Ane Brnabić, koju ćemo tagođe zamoliti za stvaove po ovim pitanjima.

Detaljnije u Agrobiznis magazinu za oktobar 2017. godine.

ODGOVOR MINISTRA!

Ko je Goran Trivan?

 

U zvaničnoj biografiji koja je stigla Narodnu skupštinu u predlogu za sastav Vlade Ane Brnabić stoji da je Goran Trivan 1991. postao ministar za omladinu i sport, a da je nakon toga počeo da radi u JP ”Srbijašume”, najpre kao direktor Biroa za projektovanje, planiranje i razvoj. Kasnije je postavljen na mesto Izvršnog direktora te kompanije. 

 
Na jesen 2001. godine uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo "podstrekivanja" čime je omladinski kamp "Karataš" kod Kladova oštećen za 6,5 miliona dinara. 
 
Kako piše beogradski list ”Blic” Apelacioni sud potvrdio je oslobađajuću presudu zbog apsolutne zastarelosti. 
 
Optužnicom Višeg javnog tužilaštva, Trivan se teretio da je u toku 2000. godine podstrekao generalnog sekretara omladinskog kampa Đerdap Šimeta Čičkovića da iskoristi svoj položaj i obezbedi mu deo stana, površine 78 kvadrata u Beogradu. Trivanu je, kako je stajalo u optužnici, JP "Srbijašume", u kojem je bio zaposlen, delimično rešilo stambene potrebe obezbeđivanjem jednog dela navedenog stana u površini od 70 m2, dok za kupovinu drugog idealnog dela istog stana nije imao novčanih sredstava.
 
Član je Socijalističke parije Srbije, a bio je koordinator SPS-a za Timočku krajinu. U februaru prošle godine izabran je za potpredsednika GO Beograd.
 
Na mesto sekretara za zaštitu životne sredine grada Beograda postavljen je 2008. godine.
Последњи пут измењено četvrtak, 05 oktobar 2017 18:33

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Јун 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30