Koja su prihvatljiva ulaganja i koji su kriterijumi u okviru šeste mere IPARD-a Danijel

Koja su prihvatljiva ulaganja i koji su kriterijumi u okviru šeste mere IPARD-a Истакнут

Аутор  mar 14, 2016

 Stručna osposobljenost

Podnosioci prijava za dodelu sredstava IPARD programa u šestoj meri su fizičke i pravne osobe (isključujući udruženja), u rangu mikro preduzetnika u sistemu PDV-a 100% u privatnom ili do 25% u državnom vlasništvu, odnosno u vlasništvu jedinica lokalne  ili regionalne samouprave.

U slučaju ulaganja u izgradnju dečjih vrtića, podnosilac prijave su fizičke i pravne osobe (isključujući udruženja), u rangu mikro preduzetnika 100% u privatnom vlasništvu te na početku ili na kraju ulaganja registrovana kao ustanova od javnog interesa koja nije obavezna biti u sistemu PDV- a.

U slučaju ulaganja u rekonstrukciju i (ili) opremanje dečjih vrtića, podnosioci prijave su javne ustanove, u rangu mikro preduzetnika, 100% u privatnom vlasništvu koje nisu obavezne biti u sistemu PDV-a.

Podnosilac / korisnik treba da bude registrovan u skladu s nacionalnim zakonodavstvom:

a) na početku i na kraju ulaganja, ako tu delatnost obavlja u trenutku podnošenja prijave na Konkurs

b) na kraju ulaganja, ako tu delatnost ne obavlja u trenutku podnošenja prijave na Konkurs

 

Opšti kriterijumi prihvatljivosti definisani IPARD programom:

1.Ulaganje treba zadovoljavati standarde Zajednice na kraju realizacije ulaganja.

2.Preduzeće  mora zadovoljiti minimalne nacionalne standarde koji se odnose na zašitu životne sredine, javno zdravlje (zdravstvena ispravnost i kvalitet hrane i hrane za životinje), zdravlje životinja i bilja, dobrobit životinja i bezbednost na radu u vreme kad je odluka o dodeli sredstava donesena. Gde su odgovarajući nacionalni standardi zasnovani na standardima Zajednice uvedeni u vreme kad je primljena prijava, podrška se može odobriti bez obzira na neispunjavanje tih standarda, pod uslovom da preduzeće / privreda zadovolji uvedene standarde do kraja realizacije ulaganja.

3. Popis važećih nacionalnih minimalnih standarda, agencija nadležna za plaćanja bi trebalo da objavi na svojoj internet stranici.

4. U trenutku prijave podnosilac mora imati podmirene obaveze prema državi.

5.Ako su strategije lokalnog razvoja odobrene od strane Ministarstva, ulaganja bi trebala da budu u skladu sa važećim regulativama EU.

6. Nije dozvoljeno preduzimanje radnji koje bi mogle dovesti do finansiranja istog ulaganja unutar IPA komponente III i IPARD programa, uključujući i prijavu na konkurs za dodelu sredstava.

 

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Новембар 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30