DRUGA MERA IPARD FONDA- Potrebni dokumenti Danijel

DRUGA MERA IPARD FONDA- Potrebni dokumenti Истакнут

Аутор  feb 18, 2016

Prilikom konkurisanja DRUGU MERU u okviru IPARD programa, odnosno konkurisanje u okviru mere Unapređenja prerade i marketinga poljoprivrednih u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice podnosi se dokumentacija koja je slična dokumentaciji koja se podnosi prilikom konkurisanja za PRVU meru u okviru IPARD programa.

1.      Dokumenti za identifikaciju

Dokumenta koja se odnose na sve podnosioce

-Kopija lične karte podnosioca.

-Punomoć overena kod notara. Ovaj dokumet je potreban samo ako je podnosilac nekoga opunomoćio.

2.      Cenovne ponude

Odnosi se na sve podnosioce

-Tablica za upoređivanje ponuda (kao primer dajemo obrazac koji se koristio u Republici Hrvatskoj) http://i.imgur.com/tvYUi5F.png i http://i.imgur.com/HV87zV7.jpg )

-Poziv za podnošenje ponude (kao primer dajemo obrazac koji se koristio u Republici Hrvatskoj) http://i.imgur.com/P1jKpxh.png  http://i.imgur.com/blzxp5d.png i http://i.imgur.com/Iv3na7Z.png Pojašnjenje: Prilikom prikupljanja ponuda podnosilac mora poslati istu Tehničku specifikaciju (specifikaciju opreme u slučaju nabavke opreme ili troškovnik bez cena iz Glavnog projekta u slučaju izgradnje odnosno rekonstrukcije) svim ponuđačima unutar pojedinog ulaganja

-Jedna ponuda za svako pojedinačno ulaganje čiji je trošak manji od 10.000 evra ili račun za opšti trošak manji od 10.000 evra nastao pre podnošenja prijave (opšti trošak pripreme investicijske studije/poslovnog plana i/ili ponude za pripremu dokumentacije za IPARD konkurs - konsultantske usluge za pripremu IPARD prijave i Zahteva za isplatu). Ponude i računi za opšte troškove ne moraju biti u elekotronskom obliku, a ukoliko jesu u elektronskom obliku moraju biti isključivo u MS Office Excel format.  Zemlja porekla mora biti navedena u svakoj ponudi, a roba, radovi i usluge moraju poticati iz zemalja koje su propisane Pravilnikom.

-Tri ponude za svako pojedinačno ulaganje ukoliko je trošak veći od 10.000 evra. Ponude i računi za opšte troškove ne moraju biti u elekotronskom obliku, a ukoliko jesu u elektronskom obliku moraju biti isključivo u MS Office Excel format.  Zemlja porekla mora biti navedena u svakoj ponudi, a roba, radovi i usluge moraju poticati iz zemalja koje su propisane Pravilnikom.

-Lista izdataka (kao primer dajemo obrazac koji se koristio u republici Hrvatskoj http://i.imgur.com/shaZlFN.png     http://i.imgur.com/PstyuNN.png ), potpisana i overena od strane podnosioca i ispunjena u skladu sa  odabranim ponudama (u pisanom obliku i u elektronskom obliku na CD-u; oba isključivo u MS Office Excel formatu).

 

 

3.      Poslovni plan

Odnosi se na sve podnosioce

- Investicijska studija/Poslovni plan gde kao primer dajemo obrazac koji se koristio u republici Hrvatskoj (http://i.imgur.com/2tYHbs0.png http://i.imgur.com/1L34O7W.png http://i.imgur.com/tQRZnOb.png http://i.imgur.com/P39FTPl.png u štampanoj formi) i obrazac koji se predaje u elektronskoj formi na CD-u i mora biti u MS Office Excel formatu.

- Investicijska studija/Poslovni plan pripremljen za potrebe banke u štampanoj formi i u elektronskom obliku na CD-u I koji mora biti u u MS Office Excel formatu.

4.      Dokumeti potrebni za finansijsku analizu podnosioca

Godišnji finanskijski izveštaj i dokaz o plaćanju poreza.

 

Napomena: Navedena dokumentacija se odnosi na Republiku Hrvatsku i služi isključivo u svrhu informisanju potencijalnih podnosioca prijava na IPARD konkurs, na osnovu iskustava naših suseda!

 

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Новембар 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30