Чланци поређани по датуму: sreda, 01 avgust 2018 - AGROPRESS - Udruženje novinara za poljoprivredu

Golubac, 27. jul 2018. godine - Kompanija „Dunav osiguranje“, u prisustvu velikog broja zvanica, osiguranika i građana, otvorila je danas novu poslovnicu u Golupcu. Ovaj poslovni prostor renoviran je i opremljen po najvišim standardima, a njegova funkcionalnost biće u potpunosti usmerena ka potrebama lokalne zajednice i građana  za osiguranjem, rekao je prilikom otvaranja Vojkan Ilić, direktor Glavne filijale „Dunav osiguranja“ u Požarevcu.

‒ Otvaranje nove poslovnice Kompanije „Dunav osiguranje“ u Golupcu, na području GFO Požarevac, u skladu je sa strateškim opredeljenjem i posvećenošću širenju poslovne mreže najveće nacionalne osiguravajuće kuće i jačanju njene pozicije u Braničevskom okrugu. Nastojimo da prepoznamo potrebe naših klijenata, što nam je posebno važno jer pripadaju svim tržišnim segmentima, počev od individualnih osiguranika ‒ fizičkih lica, preko preduzetnika, malih i srednjih preduzeća, obrazovnih, sportskih i drugih organizacija, organa lokalne samouprave, pa sve do najvećih nacionalnih kompanija i sistema kao što su EPS ‒ „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ i drugi, istakao je u obraćanju novinarima, poslovnim partnerima  i prijateljima Kompanije  Vojkan Ilić.

Pored novootvorene poslovnice u Golupcu, mrežu Glavne filijale  „Dunav osiguranja“ u Požarevcu čine i poslovni objekti u Požarevcu, Kostolcu, Petrovcu, Žabarima, Malom Crniću, Žagubici, Kučevu i Velikom Gradištu.

‒ Planirali smo da do kraja ove godine, ali i u godinama koje slede, poboljšamo prodaju osiguranja u Braničevskom okrugu. Naš cilj je da nadmašimo  premiju od 630 miliona dinara koja je na području GFO Požarevac ostvarena u 2017. godini i da na taj način damo doprinos ukupnim rezulatima „Dunаv оsigurаnja“. Naša kompanija sinоnim je zа osiguravajuću delatnost u Srbiјi i tržišni lidеr sа učеšćеm оd 26,8 odsto u ukupnoj premiji, i čak 33 prоcеnаtа u neživotnim osiguranjima. U prеthоdnој gоdini prоdаli smо gоtоvо 1.900.000 pоlisа i оstvаrili prеmiјu vеću оd 200 miliоnа еvrа. Akcionarima smo isplatili dividendu po osnovu dobiti utvrđene u finansijskim izveštajima Kompanije za 2017. godinu, а Rеpublikа Srbiја, kао nајvеći pојеdinаčni аkciоnаr dоbilа је 510,34 miliоnа dinаrа.

Zamenik predsednika opštine Golubac Saša Marjanović izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja poslovnice Kompanije "Dunav osiguranje" koja je prijatelj i donator opštine Golubac.

Podsetio je da je nakon poplava 2015. godine „Dunav osiguranje“ na razne načine pomoglo opštini Golubac, a kao jednu od akcija izdvojio je izgradnju novog vrtića.

Marjanović je naglasio da se u golubačkoj opštini kroz mere lokalnog razvoja podstiče poljoprivredna i stočarska proizvodnja i u tom kontekstu izrazio je nadu da će se u projekat uključiti i "Dunav osiguranje".

-Nadam se da ćemo razgovarati o najboljim rešenjima kako bi građani mogli maksimalno da iskoriste subvencije koje im opština daje, ali i da koriste usluge naše nacionalne osiguravajuće kuće, a ne sumnjivih društava koja nemaju tradiciju, poručio je Marjanović.

Vršilac dužnosti  Turističke organizacije Golubac Milen Bogojević istakao je značaj otvaranja poslovnice "Dunav osiguranje" u Golupcu koja će sada biti još bliža građanima, turistima i celoj opštini.

-Turizam je prepoznat kao jedana od ključnih stavki u strateškom razvoju opštine Golubac i u tom kontekstu prisustvo "Dunav osiguranja" je neophodno i korisno i za turizam i za celu opšinu", istakao je Bogojević.

Nova poslovnica „Dunav osiguranja“ u Golupcu nalazi se na Golubačkom trgu broj 1, a biće otvorena za klijente od 8 do 16 časova svakog radnog dana.

 

 

Објављено у Osiguranje
sreda, 01 avgust 2018 08:26

Nedimović i Ljajić danas u Turskoj

BEOGRAD, 1. avgusta (Tanjug) - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će, zajedno sa ministrom trgovine Rasimom Ljajićem, danas otputovati u Ankaru, kako bi razgovarali o kvotama za 2019. godine za izvoz goveđeg mesa u Tursku. "Imamo bescarinski izvoz, a (u sredu) ćemo razgovarati o kvotama za 2019, da povećamo izvoz jer to možemo, imamo fond za to, ali moramo da radimo na reproduktivnom materijalu", rekao je Nedimović gostujući na RTS. "Moramo da nađemo balans, zato radimo sa Ministarstvom trgovine kako ne bismo napravili poremećaj. Imamo potencijal, narednih godina rašće tržište goveđeg mesa", rekao je Nedimović, navodeći da će biti dovoljno mesa za domaće potrebe. Kako je istakao, razgovaraće se i o suncokretovom ulju, a za izvoz će biti i dovoljno pšenice i kukuruza, čiji je rod bolji nego prethodnih godina. Nedimović je ocenio da je ova sezona bila ekstremna za poljoprivrednike zbog velikog broja kišnih dana i grada, ali da žitarice nisu stradale. Žetva pšenice je završena pre 10, 15 dana, prinosi su dobri, premda je kvalitet bio lošiji u nekim delovima zemlje. Za izvoz ostaje oko dva miliona tona pšenice, a, kako je istakao ministar, dobro je za naše ratare što nema dovoljno pšenice na svetskom tržištu. Ministar poljoprivrede ističe da je primljen i poziv iz Izraela, kako bi se razgovaralo i o izvozu u tu zemlju. U ponedeljak je donet nacionalni plan ruralnog razvoja, koji podrazumeva projekcije za 2018, 2019. i 2020. godinu, a cilj je, kako je pojasnio Nedimović, da se napravi predvidljiv sistem, kako bi poljoprivrednici znali da li da očekuju subvencije, sredstva iz fondova EU.

Објављено у Agroekonomija
  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Август 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31