Чланци поређани по датуму: subota, 03 februar 2018 - AGROPRESS - Udruženje novinara za poljoprivredu

U obrenovačkom ataru jutros je otkrivena nova lokacija sa nelegalno zakopanim potencijalno opasnim otpadom. Akcija otkrivanja nezakonitog skladištenja potencijalno opasnog otpada i zaustavljanja daljih ekoloških posledica po zdravlje ljudi i životnu sredinu, realizovana je zahvaljujući aktivnostima Bezbednosno-informativne agencije, Osnovnog javnog tužilatva iz Obrenovca i Ministarstva zaštite životne sredine.

Mesto gde je otkriven protivzakonito skladišten otpad, odmah je obišao ministar zaštite životne sredine Goran Trivan „Ovo predstavlja stravičan zločin prema nacionalnom zdravlju i prirodi., “ rekao je Trivan i podsetio da je ovo još jedan u nizu takvih događaja. „ Pretpostavljamo da je moguće da se radi o organizovanoj grupi. Ali i ova akcija pokazuje da se se nismo, niti ćemo se zaustaviti, “ kazao je ministar Trivan i ukazao „ Ekološka bezbednost je jedno od vitalnih pitanja celokupne bezbednosti Srbije.“

„Jedan od načina da se ovi ekološki zločini zaustave, je da se utvrdi gde se i šta nalazi po Srbiji, na čemu se strateški i organizovano radi. Sve što bude pronađeno biće istraženo i analizirano, a javnost će pravovremeno i u potpunosti biti obaveštena o svemu. Važno je da i građani budu podrška, da obaveste ministarstvo ukoliko sumnjaju da na nekim mestima postoji opasni otpad, .“ rekao je Trivan.

 

Dr Slobodan Tošović savetnik ministra rekao je da se, na na osnovu prvog uvida, može reći da je reč o otpadu industrijskog porekla, mogućem opasnom otpadu, a kako je lokacija slične veličine kao ona u Vukićevici, može se pretpostaviti da su u pitanju i slične količine.

U daljem toku istrage biće utvrđeno poreklo otpada i u kojoj meri je opasan za život i zdravlje ljudi.

 

U Kraljevu su uhapšene dve osobe zаposlene u Veterinаrskoj inspekciji Rаškog okrugа zbog sumnje da su počinile krivično delo primаnje mitа u sаizvršilаštvu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Uhаpšeni su odgovorno lice Veterinаrske inspekcije Rаškog uprаvnog okrugа S.Z.(1968) i veterinаrski inspektor D.R. (1968). 

Kako je saopštila policija, uhapšeni su osumnjičeni da su od odgovornog licа jedne preduzetničke rаdnje zа čišćenje objekаtа i ostаle usluge u poljoprivredi, zаhtevаli i uzeli 400.000 dinаrа i 300 evrа, kаko ne bi obаvili inspekcijski nаdzor u vezi sа zbrinjаvаnjem pаsа lutаlicа, što su bili u obаvezi dа učine. 

Osumnjičenimа je određeno zаdržаvаnje do 48 sаti, nаkon čegа će biti privedeni Višem jаvnom tužilаštvu u Krаgujevcu.

Izvor: Beta, https://insajder.net 

 

REKACIJA MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE 

Lišavanjem slobode načelnika veterinarske inspekcije i veterinarskog inspektora Raškog okruga nastavlja se beskompromisni obračun sa  korupcijom unutar veterinarske i fitosanitarne inspekcije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Sa početkom rada laboratorije za ispitivanje kvaliteta mleka i laboratorije za bezbednost hrane u potpunosti ćemo uspostaviti sistem kontrole bezbednosti hrane. U cilju zaštite ovog izuzetno važnog pitanja za svakog građanina Republike Srbije pozivamo nadležne službe da do kraja sprovedu pokrenuti postupak i u skladu sa zakonom sankcionišu svaki vid korupcije i pokušaj ugrožavanja sistema kontrole bezbednosti hrane.

Објављено у Veterina
  1. Popularno
  2. Aktuelno
  3. Komentari

 

Kalendar

« Фебруар 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28